Ko ideja postane resničnost

Zaključni letnik, čaka te matura, nato izbira študija. A pred vsem tem mučenjem te čaka še malce odklopa in zabave - maturantski ples, seveda! Tečaj plesa, pomembne odločitve, kot naprimer kje si boš naredila manikiro, izbira najboljšega frizerja in vizažista… Leta spominov minevajo, a kakšna bo tvoja slika je odvisno tudi od izbora obleke, ki jo boš nosila. Maturantski ples je pomembna prelomnica vsakega dekleta. Ta dan je namenjen tebi in tvojim sošolcem. To je dan, ko se skupaj s svojimi najdražjimi zabavaš, veseliš, plešeš in ustvarjaš nepozabne spomine. Prva priložnost, ko ima dekle možnost obleči dolgo elegantno obleko. Čeprav nekako prevladuje trend kratkih oblekic, ki meni sicer ni ljub, ker sem mnenja, da je to več kot odličen  izgovor, da se oblečete priložnosti primerno predvsem pa drugače kot ste se vajene same ter so vas vajeni tudi drugi. 


Tudi sama sem bila maturantka skoraj 4 leta nazaj. Ker sem bolj suhcene vendar visoke postave, sem vedela, da bo najti popolno obleko za ta večer pravi podvig. Zato sem se že preden sem zdirjala v trgovine in butike odločila, da si obleko narišem kar sama. Ne, o tej obleki nisem padala v nezavest že celo srednjo šolo od kar sem jo videla - ker je nisem - vedela sem samo, da želim imeti dolg model, seveda unikat ki ne bo v črni barvi! Ker je to preveč izpeta »barva« za vsako priložnost. Tako sem mesec dni preden je obleka šla v izdelavo najprej sedla za mizo in idejo iz moje glave prelila na večji kup papirja, izbrala barvo obleke, dodatke nato pa še izbrala odlično šiviljo, ki je mojo idejo spremenila v najdražji kos moje garderobe. Tule ne mislim na finančni vložek, ampak  meni najljubšo. Tako je nastala kraljevsko modra, dolga obleka z odprtim hrbtom, rezana pod prsmi in malce nad boki ter obrobljena z svetlečimi kamenčki na verižici. Izdelala sem si tudi modre viseče uhančke z kamenčki swarovski in ogrlico. Bila sem prepričana, da jo bom poleg maturantskega plesa oblekla kvečjemu še 2x, a sem se pošteno zmotila.



Vijola - barva leta 2014

Ena najpomembnejših barv letošnjega leta bo nedvomno lila oziroma vijolična barva . Še posebno bo modna v pomladno-poletni sezoni, ki se jo veselimo in jo komaj čakamo. Juhuuuu :) Gre za barvo katere odtenki imajo več pomenov. Tako vijolična simbolizira moč in ekstravaganco, lila pa nežnost in ženstvenost in meni je neverjetno ljuba. Ne, ni vam potrebno izbirati med obema barvama. Preprosto se odločite danes za en, jutri pa drugi odtenek. Je nežna kot španski bezeg in sveža kot sivka. Ta videz s skrivnostnim nasmehom stopi v spomine te mrzle dni.  Lila je nova črna. Ta videz je zasnovan za dekle, ki poplesuje skozi življenje na svoj način, nagonsko ve kaj je modno in ima čar, ki se mu ni moč upreti. Nežen pastelni videz v kombinaciji s temnimi toni pričara pravi čuten videz, ki je hkrati romantičen in seksi. Celoten videz spretno nagradite s vijoličnim lakom za nohte. Z vijolično v kombinaciji s lila in rjavim senčilom poudarite oči. Ne pozabite tudi na črni svinčnik in maskaro...ta ''look'' se vam splača preizkusiti.